<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=185558" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Играч на Сърб...

Заплатите и пенсиите в новия бюджет “не са пипани”, твърди Асен Василев

20 Юни 2023
0 1351

Заплатите и пенсиите в новия бюджет “не са пипани”, твърди Асен Василев.

Министърът на финансите на кабинета “Денков-Габриел” заяви, че планът е бюджетът да бъде внесен в Народното събрание през първата седмица на месец юли, да бъде приет през този месец и да влезе в сила от 1 август, предаде NOVA.

Депутатите удължиха и на второ четене вече удължения бюджет от 2022 година

На брифинг в ресорното ведомство той заяви:

„Бюджетът е разчетен при БВП 184,486 млрд. Към момента в проектозакона е заложен бюджетен дефицит от 4,582 млрд. Това е дефицит от 3% на начислена основа и 2,5% на касова основа”.

Заплатите и пенсиите в новия бюджет &#8220;не са пипани&#8221;, твърди Асен Василев

По думите на Василев, в бюджета, който се очаква да бъде предложен, не са „пипани” разходите за пенсии и заплати.

10% увеличение на заплатите за администрациите, които не получиха увеличение също са включени. Предвижда се дългът да остане като процент от БВП същият както миналата година. Нарастването на нетния дълг ще бъде в обема на дефицита, стана ясно още днес.

Една от основните промени, в сравнение с бюджета на служебното правителство е предвиденото второ плащане по ПВУ в рамките на тази година. 

“Надявам се оставащите мерки и реформи да бъдат изпълнени до края на септември и да имаме плащане до края на годината”, подчерта Асен Василев.

Все още текат уточнения с различните министерства.

Заплатите и пенсиите в новия бюджет “не са пипани”, твърди Асен Василев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции