<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=185585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте коя е н...

Говори стогодишната вдовица, завела иск срещу Петър Волгин (видео)

20 Юни 2023
0 526

Говори стогодишната вдовица, завела иск срещу Петър Волгин заради т.нар. Народен съд.

Ценка Горанова остава вдовица на 23 години. През 1944г. мъжът ѝ изчезва безследно. Жената казва, че още го търси. Днес тя е на 102 години.

Мъжът ми изчезна, нито жив, нито мъртъв го има“, споделя Ценка Горанова пред Euronews Bulgaria.

Георги Горанов е бил запасен офицер, а след това става директор на училище. С Ценка се женят през 1939-а година, скоро им се ражда и дете – Емил. Когато той е на 2 годинки, баща му е повикан в кметството, за справка.

Извикали го да иде в общината, той отиде и не се върна. Баща ми ходи да го търси, неговият баща, братя, сестри братовчеди, никъде го няма. 11 човека и той 12“, разказва Ценка.

Синът Емил споделя, че не е бил допуснат в Димитровския комунистически младежки съюз, а след това не е могъл да се запише като студент.

Син на враг. На къщата ни, отпред на фасадата ни пише колак, враг за дядо ми и фашист, враг – баща ми“, казва Емил Горанов.

102-годишна жена съди Петър Волгин за изказването му, че иска връщане на Народния съд

На първи февруари, когато почитаме паметта на жертвите от комунистическия режим, майка и син се събират. Тогава Емил показва на майка си публикация във Facebook на журналиста Петър Волгин:

Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд“.

Стогодишната вдовица и синът ѝ са предявили иск срещу журналиста, защото са се почувствали лично засегнати от написаното от него.

Съдът е отхвърлил иска с мотивите, че Волгин не е обидил лично вдовицата. Възрастната жена обаче не се отказва и заедно с още хора готви предявяване на колективен съдебен иск

Емил Георгиев е готов да се откаже от иска, но при едно условие:

Той да заяви в какъв срок ще ми даде точен адрес и място на убийството на моите родители“.

Медията е потърсила и гледната точка на Петър Волгин, но той е отказал коментар.

Говори стогодишната вдовица, завела иск срещу Петър Волгин (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции