<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пригожин раз...

Пригожин призовава за гражданска война в Русия

23 Юни 2023
0 862

Пригожин призовава за гражданска война в Русия, съобщи новинарският сайт Meduza, цитирайки пресслужбата на основателя на руската частна военна компания „Вагнер“.

Ние сме 25 хиляди и ще разберем защо е хаосът в държавата. 25 хиляди се очакват като тактически резерв, а стратегическият резерв е цялата армия и цялата страна. Който иска, да се присъедини. Трябва да сложим край на този позор“, казва Евгений Пригожин.

Аудиозаписът е публикуван в канала на Пригожин в Telegram.

Пригожин призовава за гражданска война в Русия

По-рано основателят на руската частна военна компания „Вагнер“ обяви, че ще „възстанови справедливостта“ в армията и в Русия като цяло и призова „да не се съпротивлява“.

Пригожин разкри част от лъжите на Путин за войната в Украйна (видео)

Всеки, който се съпротивлява, ще го считаме за заплаха и ще го унищожим незабавно. Включително всички препятствия по пътя ни. Моля всички да запазят спокойствие, да не се поддават на провокации, да останат по домовете си. Препоръчително е да не излизате навън по нашия маршрут “, заявява той.

Вечерта на 23 юни Пригожин каза, че руските военни са нанесли удар по лагера на наемниците, в резултат на което “огромен брой бойци са загинали”. Министерството на отбраната на Руската федерация нарече това изявление „информационна провокация“.

Пригожин призовава за гражданска война в Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции