<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пригожин при...

Кремъл и други ключови места в Москва са отцепени заради “преврата” на Пригожин (видео)

24 Юни 2023
0 1144

Кремъл и други ключови места в Москва са отцепени заради “преврата” на Пригожин.

Мерките за сигурност в руската столица са засилени още от ранните часове на събота, предава bTV. Разположени са полицейски кордони пред правителствени сгради, транспортни съоръжения и други ключови места.

Пригожин призовава за гражданска война в Русия

Малко преди това руските власти обвиниха ръководителя на частната армия “Вагнер” Евгений Пригожин в организиране на въоръжен бунт, след като той се закле да отмъсти за убийството на 2000 негови бойци от руската армия, за което той твърди, без доказателства.

Властите в южните руски региони също заявиха, че се предприемат мерки за гарантиране на
обществената безопасност, след като основателят на руската частна армия посочи, че планира да изпрати хора в Москва, за да свали военното ръководство по време на „марш на справедливостта“.

Кремъл и други ключови места в Москва са отцепени заради &#8220;преврата&#8221; на Пригожин (видео)

Ние сме 25 000 и ще разберем защо е хаосът в държавата. 25 000 се очакват като тактически резерв, а стратегическият резерв е цялата армия и цялата страна. Който иска, да се присъедини. Трябва да сложим край на този позор“, казва Евгений Пригожин в аудиозапис, публикуван в канала му в Telegram.

По-рано основателят на руската частна военна компания „Вагнер“ обяви, че ще „възстанови справедливостта“ в армията и в Русия като цяло и призова „да не се съпротивлява“.

Пригожин разкри част от лъжите на Путин за войната в Украйна (видео)

Всеки, който се съпротивлява, ще го считаме за заплаха и ще го унищожим незабавно. Включително всички препятствия по пътя ни. Моля всички да запазят спокойствие, да не се поддават на провокации, да останат по домовете си. Препоръчително е да не излизате навън по нашия маршрут “, заявява той.

Кремъл и други ключови места в Москва са отцепени заради &#8220;преврата&#8221; на Пригожин (видео)

Вечерта на 23 юни Пригожин каза, че руските военни са нанесли удар по лагера на наемниците, в резултат на което “огромен брой бойци са загинали”. Министерството на отбраната на Руската федерация нарече това изявление „информационна провокация“.

Кремъл и други ключови места в Москва са отцепени заради “преврата” на Пригожин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции