<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186166" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо в БНР тъ...

Зеленски: Слабостта на Русия е очевидна

24 Юни 2023
0 178

Володимир Зеленски: Слабостта на Русия е очевидна. Това заяви украинският президент по повод настъплението на частната армия “Вагнер” към Москва.

Той заяви, че въоръженото въстание, започнато от членове на наемническата група, е доказателство за присъщата политическа нестабилност на Русия. Това предава barrons.com.

Кой е Евгений Пригожин, лидерът на наемниците в Русия?

„Слабостта на Русия е очевидна. Пълномащабна слабост. И колкото по-дълго Русия задържи своите войски и наемници на нашата земя, толкова повече хаос, болка и проблеми ще има за себе си по-късно“.

„Украйна е в състояние да защити Европа от разпространението на руското зло и хаоса“, добави Зеленски в изявление в социалните медии.

Зеленски: Слабостта на Русия е очевидна

Бързо ескалиращите събития бележат най-сериозното предизвикателство за дългото управление на Владимир Путин. И най-сериозната криза в сигурността на Русия, откакто той дойде на власт в края на 1999 г.

Зеленски обвини Путин, че е хвърлил „стотици хиляди във войната, за да се барикадира в крайна сметка в Подмосковието от онези, които сам е въоръжил“.

„Дълго време Русия използваше пропаганда, за да прикрие своята слабост и глупостта на своето правителство“, добави той в изявлението.

Междувременно стана ясно, че “Вагнер” вече контролира и военни обекти в град Воронеж, предават световните медии. Така частната руска армия на Евгений Пригожин напредва към Москва.

Руски източник от службите за сигурност заяви пред Reuters, че наемниците на групата са поели контрола над всички военни съоръжения в град Воронеж. Той се намира на около 500 км южно от столицата.

“Вагнер” контролира и военни обекти в град Воронеж

Кадри показват придвижването на “Вагнер” в Ростов на Дон (видео)

В социалните мрежи от сутринта се виждат все повече снимки и видеа от руския град Ростов на Дон, където наемната армия “Вагнер” на Евгений Пригожин напредва в посока към Москва.

Силите на Пригожин твърдят, че контролират града.

Заглавна снимка: President Of Ukraine 

Зеленски: Слабостта на Русия е очевидна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции