<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186323" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руснаци запъ...

Удари по Запорожие, атака срещу Одеса и въздушна тревога в Киев

26 Юни 2023
0 2843

Удари по Запорожие, атака срещу Одеса и въздушна тревога в Киев. Явно руската армия иска да бъде по-активна и по-ожесточена след срамния бунт на Пригожин и “Вагнер”.

Бивш руски посланик: Путин показа, че е страхливец (видео)

Удари по Запорожие, атака срещу Одеса и въздушна тревога в Киев

Запорожие

Руски войски са извършили серия от нападения в централната украинска област Запорожие, използвайки различни оръжейни системи. По данни на украинския генерален щаб от понеделник сутринта са използвани най-малко шест модифицирани зенитни ракети С-300. Освен това от неделя насам са били регистрирани 33 въздушни удара и 45 атаки от многоцелеви ракетни установки.

“В резултат на руските терористични атаки бяха ранени цивилни граждани и бяха нанесени щети на жилищни къщи, търговски и административни сгради и частни превозни средства”, се казва в доклада за ситуацията на фронта на Генералния щаб от тази сутрин.

По данни на Генералния щаб руските войски са се опитали да спрат напредването на украинските части в района южно от Запорожие и да си върнат загубените позиции. Най-малко 30 населени места са били обстрелвани от руската артилерия.

Одеса

Южният украински пристанищен град Одеса е бил атакуван от въздуха тази нощ. В града са били чути няколко експлозии, съобщи украинската информационна агенция “Укринформ”.

Преди това украинските военновъздушни сили предупредиха за възможни руски атаки с крилати ракети, изстреляни от кораби в Черно море. Одеската военна администрация съобщава за атака с безпилотни летателни апарати.

Киев и други

Въздушна тревога се е чула и в областите Киев, Черкаси, Полтава, Кировоград, Харков, Днепропетровск, Донецк, Херсон и Николаев.

ВВС съобщиха за заплаха от използване на балистични оръжия в Донецка, Днепропетровска, Запорожка, Полтавска, Харковска и Херсонска области. Те също така писаха за заплахата от ударни БПЛА в редица райони.

Източник: News

Удари по Запорожие, атака срещу Одеса и въздушна тревога в Киев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции