<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кремъл пусна ...

Висши руски служители заплашили семействата на лидерите на „Вагнер”

26 Юни 2023
0 257

Висши руски служители заплашили семействата на лидерите на „Вагнер”, твърди британското разузнаване. Това е поредната версия около заповедта на Евгений Пригожин да спре настъплението само часове преди да достигне столицата Москва, отбелязва NOVA.

The Telegraph цитира британските служби за сигурност, че семействата на лидерите на „Вагнер“ са били заплашени от руското разузнаване, преди Евгени Пригожин да спре настъплението си към Москва. Съобщава се още, че наемниците са разполагали с 8000 бойци, а не 25 000, както се твърдеше. А с толкова военни не биха успели да превземат руската столица.

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворените прозорци

Висши руски служители заплашили семействата на лидерите на „Вагнер”

Според сделката, която лидерът на групировката и президентът на Беларус Александър Лукашенко са сключили, войниците от частната компания трябва да станат част от редовната руска армия. Военни анализатори обаче коментират, че е необичайно лидерите на „Вагнер” да одобрят подобно предложение.

Висши руски служители заплашили семействата на лидерите на „Вагнер”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции