<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи комент...

Москва ще наказва европейци и американци за русофобия

26 Юни 2023
0 195

Москва ще наказва европейци и американци за русофобия. В Русия се канят да въведат наказателна отговорност за проява на русофобия. Държавната дума вече работи по създаването на новия законопроект, съобщи заместник-председателят на Държавната дума Ирина Яровая, пише Известия. Тя обяснява, че съвсем скоро ще бъдат представени първите резултати.

Наказателна отговорност ще носят най-вече чуждестранни служители, които насаждат подобна идеология на гражданите на своите страни. Сред примерите за подобно явление депутатът посочи отказ на работа и медицинска помощ. Според Ирина Яровая отговорността за проявата на русофобия е основно на политиците от страните от САЩ и ЕС.

Русофобията се подклажда най-вече от длъжностни лица и отговорността трябва да е тяхна. Те налагат човеконенавистна идеология и дават възможност на територията на техните държави да се действа неправомерно и престъпно, като масово дискриминират правата на руснаците и сънародниците“, казва Ирина Яровая.

Москва ще наказва европейци и американци за русофобия
Снимка: iStock

За да противодейства на подобни нарушения, парламентаристът възнамерява да се обърне към Министерството на външните работи с молба за създаване на служби за предоставяне на безплатна правна помощ на руснаци, пострадали от русофобия.

Русия глоби Viber и Telegram за “незаконно” съдържание, свързано с войната в Украйна

Първо обаче законодателите трябва да решат какво точно разбират под термина „русофобия“. Това коментира адвокатът Дмитрий Липин, член на борда на Руската адвокатска колегия.

В началото на януари президентът на Русия Владимир Путин възложи на Държавната дума, Генералната прокуратура и Следствения комитет да разгледат предложенията относно установяването на наказателна отговорност за призиви за дискриминация срещу граждани на Руската федерация и сънародници, живеещи в чужбина.

Москва ще наказва европейци и американци за русофобия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции