<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186497" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Малтретирано...

Говори осъдената за подкуп кметица на столичния район „Младост” (видео)

26 Юни 2023
0 220

Говори осъдената за подкуп кметица на столичния район „Младост”. Присъдата на Десислава Иванчева от шест години затвор беше прекъсната на 19 юни. Тя бе пусната на свобода за седем дни. Причината е здравословен проблем, за който е необходимо лечение.

Въпреки че е в затвора, Иванчева следи промените в съдебната система. И по-специално – отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

„Доволна съм, че Гешев вече не е главен прокурор. Ще си запазя мнението за Сарафов. Те се движеха в пакет за нашето дело. Така че, горе-долу го познавам. Аз съм винаги положително настроена и вярвам, че нещата ще тръгнат към по-добро”, посочи Иванчева пред NOVA

Говори осъдената за подкуп кметица на столичния район „Младост” (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Бившата кметица беше арестувана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът – сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж. Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и днес отрича това да е вярно.

Завели сме дело в Страсбург. То, по принцип, е за липса на справедлив процес. Надявам се, че ще можем да си оправдаем името”, казва тя.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова съдят прокуратурата

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за Биляна Петрова. Три години Иванчева прекара в следствието и под домашен арест.

През май стана ясно, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова съдят прокуратурата. Те са завели гражданско дело за обезщетение, като искът им е за 200 000 лева. Адвокат по делото по Закона за отговорността на държавата (ЗОДОВ) е Александър Кашъмов. Той потвърди, че искът е заведен в Софийския градски съд. Освен това е сезиран и съдът в Страсбург за липса на справедлив процес.

Иванчева и Петрова претендират за по 100 000 лв. зa шyмния пpoцec cpeщy тяx и yнижeниятa, нa ĸoитo ca били пoдлaгaни.

Говори осъдената за подкуп кметица на столичния район „Младост” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции