<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186505" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Москва ще нак...

Путин с първо обръщение към нацията след похода на „Вагнер” към Москва (видео)

26 Юни 2023
0 204

Путин с първо обръщение към нацията след похода на „Вагнер” към Москва. Руският президент Владимир Путин обяви, че организаторите на бунта ще бъдат наказани с цялата сила на закона, предаде NOVA.

Тази криминална дейност цели да се отслаби държавата“, посочва той.

От Кремъл руският държавен глава подчерта, че всеки опит за изнудване е обречен на неуспех и че Западът и Киев целят руски войници да се избиват едни други.

Първи коментар на лидера на „Вагнер“ след бунта

Путин благодари на руснаците за подкрепата, патриотизма и солидарността, проявени след началото на бунта на Евгений Пригожин. Той изказа благодарности и на президента на Беларус Александър Лукашенко за мирното разрешаване на ситуацията. “На практика цялото руско общество беше обединено на фона на отговорността да защити своята родина“, посочи руският президент.

И допълни: “Тази гражданска солидарност показа, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикване на вътрешни безредици са обречени на неуспех“.

Путин с първо обръщение към нацията след похода на „Вагнер” към Москва (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Руският държавен глава благодари и на ръководството на “Вагнер”, което “е взело правилното решение да спре марша към Москва и да предотврати кръвопролитието“.

“Този метеж беше обречен на провал и неговите организатори, макар да са загубили чувството си за добро и зло, няма как да не са осъзнали този факт”, подчерта Путин и обвини Украйна за намеса в бунта като “отмъщение за провалената контраофанзива на Киев”.

Путин с първо обръщение към нацията след похода на „Вагнер” към Москва (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции