<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186536" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи комент...

Запознайте се с рибаря, който има приятел крокодил от 26 години (видео)

27 Юни 2023
0 783

Запознайте се с рибаря, който има приятел крокодил от 26 години. Човекът е от Индонезия, на 59 г. е и се казва Амбо.

Този мъж доказва, че добрият рибар не се нуждае от въдица (видео)

Запознайте се с рибаря, който има приятел крокодил от 26 години (видео)

Амбо живее на о. Калимантан. За последните 20 години мъжът се е превърнал е нещо като знаменитост. Той има много необичаен приятел – огромен соленоводен крокодил на име Ризка. Четириметровото влечуго и Амбо се запознават преди 26 години и оттогава общуват непрекъснато.

59-годишният Амбо, рибар от остров Калимантан, се превърна в нещо като знаменитост в Индонезия. Той има много необичаен приятел – огромен соленоводен крокодил на име Ризка. Четириметровото влечуго и Амбо се запознават преди 26 години и оттогава общуват непрекъснато.

Приятелство

Индонезиецът за първи път вижда Ризка, когато тя е дълга само около метър. Той не й обръща много внимание, докато тя плава покрай лодката му. Но постепенно започва да забелязва, че тя го следва, изпраща го вкъщи и решава да я нахрани.

“Извиках я и тя доплува по-близо, за да я нахраня. Оттогава прави това. Това беше началото на едно красиво приятелство, което продължи вече 26 години – и кой знае колко още предстоят”, казва Амбо.

“Ако не я видя два-три дни, отивам да я търся. Отнасям се с нея като със собствено дете”, споделя той.

Още

През годините двамата приятели станали много близки. Ризка често плува до лодката на Амбо и не тръгва, докато той не я потупа по гърба. Тя също често плува до брега близо до къщата му, когато е гладна. Тогава Амбо пак я храни с радост.

“Обикновено давам на Ризка три пилета. Щом се нахрани, тя отплува. Когато излизам от селото, моля съседите да нахранят Ризка, докато ме няма”, разкрива Амбо.

Индонезиецът отсъствал около две години, след като отишъл да работи в столицата в друго населено място. Така помолил местните рибари да се погрижат за Ризка. Оттогава тя става част от местната общност и хората я възприемат като талисман. Амбо твърди, че обича Ризка като свое дете. Но признава, че да бъде толкова близо до четириметров крокодил все още го плаши. Той обаче е готов да заложи живота си на карта за тяхното приятелство.

“Разбира се, има страх. Но моите предци са вярвали, че е възможно да общуваме с крокодили и други животни, сякаш сме им роднини”, казва още той.

Източник: YT

Запознайте се с рибаря, който има приятел крокодил от 26 години (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции