<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186638" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сигнализират...

Георги Господинов е предложен за почетен гражданин на София

27 Юни 2023
0 158

Георги Господинов е предложен за почетен гражданин на София.

Столичният общински съвет предлага присъждането на званието “Почетен гражданин на София” на Георги Господинов – български поет, писател, драматург и литературовед, и първият българин, носител на литературната награда “Международен Букър” за своя роман “Времеубежище”.

Това става ясно от доклад на кмета Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев, председател на СОС, Малина Едрева, председател на културната комисия. Както и от Венера Милова, секретар на Столичната община, предава Дарик.

Връчихме “Бяла лястовица” на Георги Господинов (РЕПОРТАЖ)

Георги Господинов е предложен за почетен гражданин на София

Георги Господинов е най-превежданият и най-награждаваният извън България български писател.

Като обществена личност и като писател той нееднократно се е отзовавал на отправените от Столичната община покани за участия в чествания, литературни срещи, дискусии, срещи с ученици и други събития. С цялостната си дейност и с изключителния си принос в развитието на българската литература и представянето ѝ зад граница Георги Господинов подкрепя и утвърждава основните принципи и приоритети на културната политика на Столичната община. Това отбелязват още вносителите на доклада.

Припомняме, че ние от “Господарите” преди няколко дни връчихме “Бяла лястовица” на Георги Господинов. Писателят направи празничния 24 май още по-празничен, след като в навечерието му спечели “Международен Букър” за романа си “Времеубежище”. В знак на уважение за това отличие и за вдъхновението, Влади Василев му връчи нашата “Бяла лястовица”.

Какво сподели той пред камерата ни, гледайте в репортажа по-горе!

Георги Господинов е предложен за почетен гражданин на София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции