<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186644" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Говори осъде...

Най-накрая уволниха учител, който 20 години избягвал да ходи на работа

27 Юни 2023
0 887

Най-накрая уволниха учител, който 20 години избягвал да ходи на работа. Синция Паолина Де Лио е преподавател в градче до Венеция.

Мийм на деня: Когато учителката те изпита изненадващо (видео)

Колко време смятате, че можете да избягвате работа преди да започнете да си създавате проблеми? Седмица? Две? Какво ще кажете за двадесет години?

Може да звучи смешно, но явно е възможно. Просто попитайте Синция Паолина Де Лио как се случва. Тя е жената, която спечели титлата „най-лош служител на Италия“ след като успешно избегна работа в продължение на две десетилетия. Но най-накрая бе уволнена от училището си тази година.

Де Лио е наета да преподава в средно училище близо до Венеция. Тя е трябвало да напълни умовете на учениците си с всичко, което трябва да знаят за литературата и философията, пише LadBible.

Най-накрая уволниха учител, който 20 години избягвал да ходи на работа
снимка: LinkedIn

Но всички имаме дни, в които чувстваме, че се нуждаем от почивка. А понякога идеята да прекараме един ден на работа е непоносима. Не е необичайно, но с отговорности и сметки за плащане повечето от нас все пак прекарваме по-голямата част от годината, вършейки работата, за която ни плащат. Но не и Де Лио.

Учителката е използвала отпуск по болест, ваканция и разрешения да присъства на конференции, за да избегне преподаването в училището. А в редките случаи, когато все пак се е появявала, не е вършила много добра работа. В един такъв ден тя привлекла вниманието на училищните инспектори, които описали уроците й като „объркани“ и обвинили Де Лио в импровизации.

Допълнително напрежение се създало когато учениците на Де Лио излезли на стачка, отказвайки да участват в уроците ѝ. Това било в следствие на действие на учителката, която се обадила по телефона и изпратила текстови съобщения, докато провеждала устни изпити. Учениците се ядосали на оценките, които получили, защото не били коректни.

В допълнение към неадекватното си отношение, Де Лио трябвало да заема учебници от учениците си, защото забравила собствените си материали.

Заради цялото си отношение към работата, Де Лио е уволнена. Но тя решила да обжалва случая в съда и успяла да върне работата си. Когато съдът разбрал обаче, че тя е присъствала в класовете си само четири години от общо 24, отменил решението си за връщане.

След официалното уволнение, журналисти се опитали да се свържат с Де Лио, но тя не успя да коментира ситуацията, защото беше заета – да се пече на плажа.

Де Лио единствено казала накратко: „Съжалявам, но сега съм на плажа“. И добавила: „Ще реконструирам истинността във фактите от тази абсолютно уникална и сюрреалистична история“.

Най-накрая уволниха учител, който 20 години избягвал да ходи на работа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции