<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Костадинов о...

ГДБОП и ДАНС погнаха партиен лидер, използвал език на омразата

27 Юни 2023
0 365

ГДБОП и ДАНС погнаха партиен лидер, използвал език на омразата, съобщи bTV.

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите. Това съобщиха от прокуратурата.

Съвместната проверка от ДАНС и отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е възложена от наблюдаващ прокурор.

Кой е народният представител не се споменава в съобщението, но според информация на медията става въпрос за председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Това можем да го предположим заради събитията около партията от последния месец.

ГДБОП и ДАНС погнаха партиен лидер, използвал език на омразата
Снимка: Данаил Войков/БТА (ПК)

Ще се установи в хода на проверката дали чрез слово, печат, или чрез други средства за масова информация, чрез информационни системи или по друг начин народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Премиерът прехвърли отговорността на Радев за призивите за насилие на “Възраждане” (видео)

По закон до три месеца трябва да бъде извършена проверката. След това ще се прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.

ГДБОП и ДАНС погнаха партиен лидер, използвал език на омразата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции