<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186941" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Така изглежд...

Извадиха отломките от “Титан” на сушата (видео)

28 Юни 2023
0 345

Извадиха отломките от “Титан” на сушата. Кораб под канадски флаг е извадил на брега отломки от подводницата “Титан”. Тя се взриви по време на пътуване до вековните останки на “Титаник” по-рано този месец, убивайки всичките петима души на борда, предаде Reuters.

Видео на тв корпорацията Canadian Broadcast Corporation показва предмет, приличащ на носа на подводния апарат. И други натрошени фрагменти, увити в бял брезент. Те са изтеглени от кран от кораба Horizon Arctic в пристанището Сейнт Джон в Нюфаундленд в сряда сутринта.

Кадри показват още натрошена част от корпуса. И машини с висящи жици, извадени от кораба в Сейнт Джонс, откъдето беше тръгнала експедицията до „Титаник“.

Очаква се отломките да хвърлят повече светлина върху причината за катастрофалната имплозия, която уби главния изпълнителен директор на OceanGate Expeditions Стоктън Ръш, британския милиардер Хамиш Хардинг, родения в Пакистан бизнесмен Шахзада Дауд, неговия 19-годишен син Сулеман и френския океанограф Пол-Анри Наржеоле. Те бяха обявени за мъртви, след като миналия четвъртък бреговата охрана на САЩ откри останки от плавателния съд на около 400 м от останките на “Титаник”.

Извадиха отломките от &#8220;Титан&#8221; на сушата (видео)
Снимка: стопкадър видео/Fox News

През изминалата седмица канадските и американските власти обявиха разследване на инцидента, който повдигна въпроси относно нерегламентирания характер на подобни експедиции.

Така изглежда имплозията, случила се с подводницата край “Титаник” (видео)

Извадиха отломките от &#8220;Титан&#8221; на сушата (видео)
Снимка: стопкадър видео/Fox News

Батискафът, управляван от компанията OceanGate Expeditions, беше открит на парчета на морското дъно близо до „Титаник“ от роботизирано водолазно превозно средство миналата седмица, слагайки край на многонационалното петдневно търсене на оцелели.

Видео: Fox News

Извадиха отломките от “Титан” на сушата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции