<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=187264" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестите в...

Спират градския транспорт в цяла Франция

30 Юни 2023
0 242

Спират градския транспорт в цяла Франция. Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че автобусните и трамвайните превози в цялата страна ще бъдат спрени. В допълнение ще бъде забранена продажбата на пиротехнически изделия в рамките на мерки, целящи да ограничат насилствените протести, предаде NOVA.

Регионалните власти, които отговарят за сигурността в страната, ще бъдат помолени да забранят продажбата и транспортирането на бензинови бутилки, киселини и други запалителни течности. Това се посочва още в изявлението.

Страната бе обхваната от продължаващи вече трети ден размирици след убийството на 17-годишен тийнейджър от полицай.

Спират градския транспорт в цяла Франция

Протестите във Франция ескалираха – жилищна сграда беше опожарена (видео)

Най-малко 900  души бяха арестувани в резултат на протестите в страната. Стотици са ранените при сблъсъците полицаи. Униформеният бе арестуван и признат за виновен, но въпреки това цялостната ситуация в страната не се е подобрила.

По-рано в петък президентът Еманюел Макрон напусна предсрочно срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел, за да ръководи кризисната среща в Париж. 

Спират градския транспорт в цяла Франция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции