<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=187351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България лош...

Уебсайт показва какво ще стане, ако астероид удари родния ви град (симулатор)

01 Юли 2023
0 483

Уебсайт показва какво ще стане, ако астероид удари родния ви град. Това е истински симулатор с безпрецедентни детайли. Пробвайте сами и вижте!

Ето колко инвалиди има в Украйна след първите десет месеца война

Уебсайт показва какво ще стане, ако астероид удари родния ви град (симулатор)

Asteroid Launcher демонстрира по впечатляващ начин разрушителната сила на подобно събитие. Можете дори да изберете размера, скоростта и ъгъла, под който космическият обект ще падне. Изпробвайте го. Вижте какво ще се случи, ако астероид падне върху родния ви град.

Идеята

Сайтът е разработен от Нилй Агравал. Той е положил изключително много усилия, за да го направи максимално точен. Можете дори да изберете състава на астероида – нещо, което ще повлияе пряко на щетите, които ще нанесе.

Всъщност изследване показва, че размерът на астероида не е от толкова съществено значение. Определен тип съставки образуват прах, който се издига в атмосферата и предизвиква глобална катастрофа, докато други просто „изкормват“ всичко в близкия район.

В случай че ви притеснява повече вероятността от ядрена зима, а не сценарий тип „Армагедон“, можете да пробвате и симулатор, който функционира на същия принцип, по който и Asteroid Launcher, но вместо астероид използва ядрена бойна глава.

Източник: сп. “Обекти”IFLScience

Уебсайт показва какво ще стане, ако астероид удари родния ви град (симулатор)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции