<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=187556" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС готви отст...

Пригожин обеща “победи на фронта” в ново изявление, вероятно от Беларус (аудио)

03 Юли 2023
0 309

Пригожин обеща “победи на фронта” в ново изявление, вероятно от Беларус. Основателят на частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин направи първото си от седмица аудиоизявление. Той заяви, че голяма част от целите на поведения на 23 и 24 юни бунт срещу Министерството на отбраната са постигнати.

Аудиозаписът бе публикуван малко след решението за закриване на медийния холдинг на Пригожин, някога най-популярната медийна група в Русия.

Властите в Русия затварят медийната група на Пригожин

В съобщението, разпространено от все още близкия до “Вагнер” канал в Telegram Grey Zone, Пригожин говори и за бъдещи “победи на фронта”, без да навлиза в подробности, пише Дневник.

“Днес повече от всякога ни е нужна вашата поддръжка. Благодаря ви за това”, казва Пригожин. И допълва: “Искам да разберете, че нашият “Поход на справедливостта” целеше борба с предателите и мобилизация на обществото ни. И мисля, че много от това ни се удаде. Уверен съм, че в близко бъдеще ще видите следващите ни победи на фронта. Благодаря, момчета”, завършва той.

След сравнително дълго мълчание

От дни той би трябвало да се намира в Беларус, както съобщи президентът на страната Александър Лукашенко. Такава договореност бе постигната с Кремъл, когато на 24 юни вечерта Пригожин реши да обърне колоната с бойци на “Вагнер”, насочена към Москва.

Съобщението на бизнесмена, който до и по време на бунта всеки ден публикуваше коментари в официалния канал на пресслужбата си в Telegram или по други, свързани с него, следва и първото от метежа насам послание от руския министър на отбраната Сергей Шойгу, с когото той бе в открит конфликт.

Пригожин обеща &#8220;победи на фронта&#8221; в ново изявление, вероятно от Беларус (аудио)

Шойгу заяви, че “провокацията” на Пригожин няма да повлияе на действията на руските въоръжени сили в Украйна. Според министъра на отбраната планът не успял, защото въоръжените сили са лоялни. Някои наблюдатели оспорват това, отчитайки факта, че срещу колоната на Пригожин към Москва почти не бе оказана съпротива.

Пригожин обеща “победи на фронта” в ново изявление, вероятно от Беларус (аудио)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции