<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=18798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Томатина 2015 в...

Гледането на котки в интернет е полезно за здравето

27 Август 2015
0 3272

Ново научно изследване откри, че гледането на котки в интернет е полезно за здравето. Видеата и снимките с тези косматковци ви тонизират, увеличават позитивните емоции и намаляват лошите чувства и стреса, казват от Университета в Индиана, САЩ.

 

"Някои хора може и да мислят, че да гледаш котки онлайн не е сериозна тема за академично изследване, но това е едно от най-правените неща в интернет днес", казва Джесика Майрик от Университета в Индиана. "Изследователите вече не могат да игнорират котките в интернет", категорична е тя.

 

Близо 2 милиона видеа с котки са качени в мрежата за видеосподеляне YouTube през миналата година, разкрива още Майрик. Гледанията на тези видеа са близо 26 млрд., като излиза, че котките правят повече гледания от всичко друго.

 

ДОБРИ ХОРА СПАСИХА КОТКА В МЕЗДРА

 

В изследването са взели участие близо 7000 души, гледали видеа с котки. Те са отговорили на няколко въпроса, включелно какво е настроението им след като свърши поредното клипче с котка.

 

КОТКА ТРАФИКАНТ

 

През 2012 г. пък излезе изследване в Япония, където учените откриха, че гледането на сладки животинки в интернет увеличава човешката трудоспособност, повишава вниманието и насърчава доброто поведение.

 

ГОСПОДАРИТЕ ПОМАГАТ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА КОТЕ

 

ИНСТИТУЦИИТЕ НЕХАЯТ ЗА КОТЕ В БЕДА

 

ПОЗНАВАТЕ ЛИ КОТАРАЧКОВ?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции