<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188003" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Няма да има у...

50% увеличение на заплатите искат шофьорите на линейки (видео)

06 Юли 2023
0 245

50% увеличение на заплатите искат шофьорите на линейки. Служителите на спешна помощ планират да издигнат палатков лагер пред Министерството на здравеопазването, показва NOVA.

Част от исканията са им увеличение на заплатите с 50% на шофьорите на линейки и с 10% на останалите служители на спешна помощ, както и по-добри условия на труд и ново работно облекло. Протестиращите също настояват и за повишение на бюджетите на центровете, тъй като, според тях, те не са пипани от 10 г.

Служителите на Спешна помощ блокираха входа на МЗ заради ниски заплати (снимки)

50% увеличение на заплатите искат шофьорите на линейки (видео)

Заплатата на шофьор на линейка в Спешен център е 1270 лева. Ние желаем 50% увеличение на заплатата, както и актуализиране на парите за храна и дрехи, както и за нощен труд.”, обяснява един от протестиращите.

Не можем да си гледаме децата. Имаме кредити и задължения. Някои от нас се принуждават да работят на две места или напускат. Няма хора, които да карат линейките в цяла България.”, сподели друг шофьор на линейка.

За пореден път алармираме управляващите, че ние сме напът да останем без спешна помощ. В момента в София се чака по 2-3 часа за линейка.“, твърди друг протестиращ.

50% увеличение на заплатите искат шофьорите на линейки (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции