<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188096" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Meta отлага ста...

500-те нaй-бoгaти хора в cвeтa ca пeчeлили близо 14 милиoнa долара вceĸи дeн от началото на годината

06 Юли 2023
0 58

500-те нaй-бoгaти хора в cвeтa ca пeчeлили близо 14 милиoнa долара вceĸи дeн от началото на годината.

Оказва се, че топ милиардерите на планетата са отбелязали една чудесна половина на 2023 г. Това се е случило заради на широкото покачване на пазара, пише yahoo.com.

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света

Тези 500 души общо са добавили 852 милиарда долара към състоянието си през първата половина на годината. Или около 14 милиона долара всеки ден през този период. Такива са изчисленията на Bloomberg, базирани на индекса на милиардерите.

Печалбите отбелязват най-доброто полугодие за всички милиардери в индекса от втората половина на 2020 г., когато пазарите се възстановяваха от пандемията от Covid-19.

500-те нaй-бoгaти хора в cвeтa ca пeчeлили близо 14 милиoнa долара вceĸи дeн от началото на годината

S&P 500 – индекс, който проследява широка гама от сектори като банки, производство, технологии и търговия на дребно – е нараснал с около 16,5% тази година.

Илон Мъск, който е главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX и наскоро се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter, определено е сред късметлиите. Неговото богатство е скочило с почти 97 милиарда долара до 30 юни, според Bloomberg. Сега със състояние от 237 милиарда долара, Мъск е най-богатият човек в света. Той изпеварва французина Бернар Арно, главен изпълнителен директор и съосновател на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Мъск и Арно разменят позициите си на най-богатия човек в света от края на 2022 г.

Междувременно Марк Зукърбърг добави близо 60 милиарда долара към нетното си състояние тази година. Това се случи след почти 80% ръст на цената на акциите на Meta на фона на „годината на ефективност“ на технологичния гигант.

Но не всеки милиардер е отбелязал огромна възвръщаемост на богатството си.

Състоянието на индийския магнат Гаутам Адани е спаднало с 60,2 милиарда долара тази година. Това го направи най-големият губещ в индекса на милиардерите на Bloomberg.

Заглавна снимка: Steve Jurvetson – https://www.flickr.com/photos/jurvetson/18659265152/; Jérémy Barande / Ecole polytechnique Université Paris-Saclay, iStock

500-те нaй-бoгaти хора в cвeтa ca пeчeлили близо 14 милиoнa долара вceĸи дeн от началото на годината

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции