<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188479" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Йотова по пов...

Гешев пропя за “тлъстите комисионни” за “Южен поток”

08 Юли 2023
0 729

Гешев пропя за “тлъстите комисионни” за “Южен поток”, предаде “Дневник”.

Бившият главен прокурор заговори за комисионните, получавани от български политици, по повод строежа на газопровода “Южен поток”. Алтернативната тръба заобиколи Украйна, отвори нов маршрут за руския природен газ към Европа. И така направи нападението над Украйна възможно.

Европейската комисия спря газопровода заради корупционни практики и защото не отговаряше на европейските правила за конкуренция. Той беше довършен през 2020 г. при управлението на Бойко Борисов с 3 млрд. лв. от държавния бюджет под името “Балкански поток” . Прокуратурата никога не е обявявала, че разследва участвалите в проекта. Не беше разследвано и изчезването на пътната карта с “Газпром”.

Чак след като излезе от държавното обвинение Гешев се сети, че корупция при строителството на “Южен поток” наистина е имало.

Гешев пропя за &#8220;тлъстите комисионни&#8221; за &#8220;Южен поток&#8221;

“Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни. Това написа той днес във Facebook по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София.

Тук Зеленски се срещна с представители на парламентарните групи, подкрепили декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО – ГЕРБ, “Продължаваме промяната – Демократична България”, ДПС и “Има такъв народ”. Между тях беше лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който преди години подари каракачанска овчарка на Путин.

Тези хора са преди всичко лицемери и отцеругатели – те не са искрени нито с Путин, нито със Зеленски, още по-малко пък със своя народ, когото са превърнали в заложник на личното си оцеляване и в жертва на техните кражби”.

Иван Гешев само маркира темата за корупцията и повече коментира отношението на българските политици към Зеленски. Продължава да обвързва факта, че е загубил поста си (отстраняването е поради уронване на престижа на съдебната власт) със заканата си да арестува Путин, ако стъпи на българска земя.

Гешев пропя за “тлъстите комисионни” за “Южен поток”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции