<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188871" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков: Докат...

“След 25 секунди губиш ориентация”: Русия представи “цифров алкохол” (снимки)

11 Юли 2023
0 284

“След 25 секунди губиш ориентация”: Русия представи “цифров алкохол”. Това се случи на изложението Innoprom-2023 в Екатеринбург.

Според тази информация „дигитален алкохол“ е наименование в преносно значение. Понеже се базира на ефекта, който предизвиква иновацията. Всъщност изобретението представлява специални невронни слушалки. Това е специален хедсет, който възпроизвежда специфичен звук с продължителност от 6 до 25 секунди. В зависимост от желаната интензивност на ефекта.

Дете изпада от кола в движение (видео)

&#8220;След 25 секунди губиш ориентация&#8221;: Русия представи &#8220;цифров алкохол&#8221; (снимки)

Коментар

Тези звуци въздействат върху човешкия вестибуларен апарат и предизвикват усещане за релаксация и поклащане. Делегацията от Казахстан, която представи нововъведението, заявява:

„Днес има много голям проблем със свободното време. Хората нямат време да се отпуснат, затова има много запитвания за подобно устройство за бърза релаксация. Хедсетът въздейства на блуждаещия нерв, който е свързан с цялата нервна система и вестибуларния апарат. Като по този начин човек се отпуска“.

&#8220;След 25 секунди губиш ориентация&#8221;: Русия представи &#8220;цифров алкохол&#8221; (снимки)

Посетителите, които са изпробвали изобретението, съобщават за чувство на замаяност, изтръпване в ушите и врата. То се предава към краката. Те от своя страна стават „замаяни“, както при алкохолно опиянение. Освен това мускулите в тялото се отпускат.

В Казахстан вече можете да си купите новите невронни слушалки за 2000 долара. Сега екипът разработчици се занимава с получаване на медицински сертификат за своето творение. Така че властите да разрешат използването му в стаите за релаксация.

Източник: Калдата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции