<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Неадекватни ...

МВР предлага и шефът да може да ни връчи фиша за нарушение на пътя (видео)

11 Юли 2023
0 191

МВР предлага и шефът да може да ни връчи фиша за нарушение на пътя. Промяната е заложена в Закона за държавния бюджет, а целта е по-голяма събираемост на глобите. Това научаваме от репортаж на bTV. Собственици на фирми обаче смятат, че по този начин се вменяват допълнителни задължения на бизнеса. За тях ще трябва да наемат още работници.

Според бившия началник на КАТ Тенчо Тенев предложението е неразумно.

 „Грубо казано глупости. Не може един работодател да иска от подчинената му шивачка да си плаща глобите към държавата. Има държавни институции. Това е поверителна информация“, коментира Тенев.

МВР предлага и шефът да може да ни връчи фиша за нарушение на пътя (видео)
Снимка: iStock

Висяща глоба към КАТ ще може да спре продажбата на имот

Предлага се още фишовете да могат да бъдат изпращани и по електронен път. От МВР засега не коментират предложенията си. Направи го финансовият министър Асен Василев: „В момента събират под 50% от глобите и фишовете. Според мен всичко, което може да повиши събираемостта от нарушителите, трябва да се приложи. Ние се борим да се направи електронно връчване, това е ефективна мярка“.

Какво ще се случи ако откажем да вземем глобата си? Тогава работодателят ни, който се е опитал да ни я връчи, ще трябва да върне разписката в МВР. За това обаче е необходим и подпис на свидетел.

МВР предлага и шефът да може да ни връчи фиша за нарушение на пътя (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции