<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189029" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българчета с...

Пендиков се яви на делото за побоя над него, но подсъдимият е болен

12 Юли 2023
0 99

Християн Пендиков се яви на делото за побоя над него, но подсъдимият е болен, предаде БНТ.

Адвокатът на Илия Спасески представи болничен лист за 15-дневно лечение и декларира, че клиентът му си е вкъщи. Болничният е от 11.07.2023 година с диагноза тромбофлебит.

Защитникът на подсъдимия поиска да му бъде вдигната забраната да напуска страната, за да може клиентътда се лекува извън Северна Македония.

Съдът обаче отговори с отказ, допълват от националната телевизия.

Християн Пендиков вече официално е български гражданин (снимки)

Пендиков се яви на делото за побоя над него, но подсъдимият е болен

Припомняме, че секретарят на сдружение “Цар Борис Трети” в Охрид беше нападнат и пребит в Охрид заради отстояване на българското си самосъзнание.

A oт 10 май тази година Християн Пендиков вече официално е български гражданин. На церемония в Гербова зала на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова връчи български документи за самоличност на младия мъж.

Йотова подписа указа за придобиване на българско гражданство на основаването на неговия български произход.

„От днес ще се ползваш от защитата на българската държава. От днес ставаш гражданин и на ЕС. В основата на българската Конституция е вярата в човешките ценности, в равноправие, търпимост и справедливост“, каза тя. И определи Пендиков като смел млад човек, който е останал верен на българския си произход.

А той благодари на българските лекари и власти за грижата към него, както и на жандармерията, която осигуряваше неговата охрана.

Пендиков се яви на делото за побоя над него, но подсъдимият е болен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции