<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189050" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ санкцион...

Роман Абрамович ще съди ЕС заради наложените му санкции

12 Юли 2023
0 145

Роман Абрамович ще съди ЕС заради наложените му санкции, предаде “Дневник”.

Европейският съюз наложи санкциите на руския милиардер след войната в Украйна. Аргументът беше, че са били наложени, просто защото е известен руснак. Това каза източник, запознат с въпроса.

ЕС наложи санкции на руски служители и на множество руски бизнесмени. Същевременно и замрази стотици милиарди долари руски активи след началото на войната.

Роман Абрамович ще съди ЕС заради наложените му санкции

Абрамович прехвърлил 4 милиарда на 9-годишното си дете

Съюзът описа Абрамович, който сега е на 56 години, като “олигарх, който има тесни връзки с Владимир Путин”, включително “привилегирован достъп” до шефа на Кремъл, връзки, за които ЕС каза, че са му помогнали да запази активите си.

Абрамович подаде жалба срещу санкциите на ЕС на 25 май 2022 г. и в четвъртък Общият съд на Съда на Европейския съюз ще разгледа обжалването, каза източник, запознат с въпроса.

Адвокатите му ще твърдят, че санкциите на ЕС са неоснователни и са наложени само защото той е известен руски бизнесмен, посочи източникът.

Руският милиардер има и израелско гражданство. Той беше един от най-влиятелните бизнесмени, спечелили баснословни богатства след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. “Forbes” определи нетното му състояние на 9.2 милиарда долара.

Роман Абрамович ще съди ЕС заради наложените му санкции

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции