<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189086" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови кадри по...

Общински служители изхвърлят упоени полуживи кучета от Благоевград в други общини (РЕПОРТАЖ)

12 Юли 2023
0 21355

Общински служители изхвърлят упоени полуживи кучета от Благоевград в други общини, показва репортаж на местната медия “Пиринско“. С автора на материала Иван Хамбарджийски се свърза репортерът ни Виктория Симеонова.

Активният местен журналист и бизнесмен разказа, че от месеци следи дейността на служителите на Общинския инспекторат и така е разбрал за схемата с изхвърляне на животни в други общини. Тръгвайки по следите на извършителите, той забелязал, че ходят с две коли – общинска, която ги ескортира, и личната на един от служителите. По думите на Хамбарджийски при всяко излизане с колата са изхвърляни поне две големи кучета или повече по-малки. После той и други активни граждани са откривали трупове на кучета или упоени животни на километри от населени места в гората. Оставени да агонизират, животните умират и така община Благоевград уж решава проблема с тях.

Общински служители изхвърлят упоени полуживи кучета от Благоевград в други общини (РЕПОРТАЖ)

Кметът Илко Стоянов през март даде обещание, което видимо не спазва

Тогава го потърсихме заради абсурдна заповед, с която заплашваше с глоби граждани, хранещи бездомни животни. Той обясни, че в града наблюдава проблем с миграцията на кучета от други населени места. Нерядко се случва и недобросъвестни стопани да изхвърлят любимците си. По думите му проблем с приюта за животни и неговата дейност в града няма. За да се справи с проблема с бездомните животни, Стоянов планира да входира в новия парламент предложения за законодателни промени в Закона за закрила на животните. С тях да се криминализира изхвърлянето на животни, да се затегле и контролът при случаи на отровени четириноги.

Кметът на Благоевград “никога не е предлагал” санкции за хранене на животни (РЕПОРТАЖ)

Предложението към днешна дата звучи абсурдно, след като общински служители изхвърлят кучета в други населени места и общини. По-абсурдното обаче е че това се случва въпреки всички жалби до институциите.

Надяваме се този път наистина да видим реални действия на институциите срещу тази жестокост. Продължаваме да следим темата. Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Общински служители изхвърлят упоени полуживи кучета от Благоевград в други общини

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • El Di

    15 Юли 2023

    Боклук да ти се върне многократно!!!

Покажи всички Скрий

Реакции