<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189296" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БАН: Метеорът...

Ограничават скоростта на тротинетките в София

13 Юли 2023
0 187

Ограничават скоростта на тротинетките в София. Това реши Столичният общински съвет днес.

Водачите вече нямат право да развиват повече от 25 км/ч. в София.

Движението в парковете ще пък ще може да бъде с най-много 5 км/ч. Ще има и обособени зони за по-ниска скорост, обясни председателят на СОС Георги Георгиев пред БНР.

Той добави:

“Имаме десетки инциденти с ударени дечица. Ние регулираме собствениците на компаниите за тротинетки под наем незабавно след влизане в сила на наредбата, тоест след срока, който сме им дали да въведат софтуерните ограничения такива, каквито имат техните компании в цяла Европа. В паркове, градини, пешеходни пространства, скоростта е ясна – 5 километра в час”.

Царево ограничи движението на тротинетки (видео)

Ограничават скоростта на тротинетките в София

Ще може да се подават сигнали за неправилно паркирани тротинетки. Така те ще могат да бъдат прибирани от мобилните екипи на собствениците на тротинетки, които ги отдават под наем.

Гражданите, които нарушават правилата за скорост и движение през пешеходни пространтва, може да бъдат глобени с 50 лева.

Припомняме, че преди дни Община Царево беше сред първите у нас, наложили по-строги мерки за движението на тротинетки.

Новите правила забраняват движението по пешеходните улици и алеи, градските градини, площадите, детските и спортни площадки. Забранява се движението им по тротоарните площи, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи.

Деца под 14-годишна възраст също нямат право да управляват подобни превозни средства.

Ограничават скоростта на тротинетките в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции