<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189598" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Авария с обед...

В Русия забраняват смяната на пола

15 Юли 2023
0 151

Долната камара на руския парламент – Държавната дума прие на трето четене законопроект, който забранява извършването на операции за смяна на пола, съобщава Reuters.

Законопроектът за смяната на пола забранява на медици да “извършват медицинска интервенция, предназначена да промени човешкия пол“. Той забранява и предписването на хормонална терапия на пациенти.

Изключват се случаите на конгенитални аномалии при децата, в това число генетични и ендокринни заболявания, свързани с нарушено формиране на детските полови органи.

В Русия забраняват смяната на пола
Трансексуално флагче. Източник: istockphoto

Полицай се опитва да създаде синдикат на служителите на МВР с различна сексуална ориентация (видео)

За да влезе в сила законопроектът трябва да бъде разгледан в Съвета на федерацията, което е горната камара на парламента. След това президентът Владимир Путин трябва да го подпише.

Миналия декември Путин подписа закон, който ограничава насърчаването на „LGBTQ+ пропагандата“. Той на практика забранява публичното разпространение на информация за хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността на територията на Русия.

Преди няколко месеца Върховният касационен съд (ВКС) на България също отмени със свое решение възможността за смяна на пола в България.

В Русия забраняват смяната на пола

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции