<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев отново ...

Украинското посолство: Само последователите на Кремъл наричат войната в Украйна конфликт

15 Юли 2023
0 333

Украинското правителство излезе с позиция във Facebook, която непряко коментира скорошните изказвания на президента Румен Радев.

Само кремълският режим и неговите последователи избягват да наричат войната на Русия срещу Украйна с думата “война”. Mаскирайки руската агресия и геноцида срещу украинския народ под формулировките “конфликт” и “специална операция.”, се казва в поста на посолството.

По време на неотдавнашната визита на Володимир Зеленски в България Радев определи агресията на Русия срещу Украйна като конфликт. Това предизвика остра реакция от страна на украинския президент.

Прехвърлянето на вината върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е една от най-разпространените опорни тези на руската пропаганда и хибридната война в Европа”. Това заявяват от посолството, визирайки думите на президента от събора в Рожен, че “Украйна настоява да води тази война“.

Украинското посолство: Само последователите на Кремъл наричат войната в Украйна конфликт
Румен Радев при откриването на събора на народното творчество „Рожен“. Снимка: Боян Ботев/БТА

Радев отново с руски опорки – Украйна настоявала да води войната в Европа (видео)

Искаме да подчертаем, че предоставянето на средства за отбрана на Украйна не води към увеличаването на количеството на жертви и разрушения. Точно обратно – това означава повече спасени животи както на обикновенните граждани, техните семейства и деца, така и на домовете и жилищата им.“, се казва още в поста във Facebook.

Вземайки пред вид стартиралата предизборна кампания за местни избори, Посолството се обръща към определени политически сили с призив да се въздържат да използват обвинения срещу Украйна. Kоято страда от руската военна агресия, за постигането на ситуативни политически цели.“, коментират от посолството.

Пълният текст на изявлението можете да намерите на страницата им във Facebook.

Украинското посолство: Само последователите на Кремъл наричат войната в Украйна конфликт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции