<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха сери...

ПП-ДБ ще представи промените в Конституцията до седмица

16 Юли 2023
0 99

През следващата седмица “Продължаваме промяната – Демократична България” ще представи предложенията си за промени в Конституцията, обяви съпредседателят на парламентарната група Атанас Атанасов, в интервю за БНР.

Съдебната реформа ще се случи. Тя е изключително важна. Усещането на българите за справедливост го няма. Миналата седмица разглеждахме окончателните текстове и ще ги подложим и на обществено обсъждане. Искаме да привлечем към дебатите хора от научната общност. Това е основният закон на страната и трябва да се търси широк обществен консенсус.”, коментира Атанасов.

ПП-ДБ ще представи промените в Конституцията до седмица
източник: istockphoto

ПП-ДБ и ГЕРБ се разбраха за конституционната реформа

В края на юни правосъдният министър Атанас Славов заяви, е постигнато съгласие с ГЕРБ по отношение на акцентите в промените на Конституцията. Те трябва да са върху трансформиране на Висшия съдебен съвет на прокурорски и съдийски съвет без общ пленум. Ограничаване на правомощията на главния прокурор и въвеждане на някаква форма на индивидуална конституционна жалба.

И трите предложения бяха залегнали в проекта за промени в конституцията на “Демократична България”, който беше внесен в 45-ото Народно събрание.

ПП-ДБ ще представи промените в Конституцията до седмица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции