<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Господарите"...

Хора, отказали да продадат имота си, с месеци търпяха тормоз от съседи (РЕПОРТАЖ)

17 Юли 2023
0 8438

Хора, отказали да продадат имота си, с месеци търпяха тормоз от съседи, показва репортаж на Виктория Симеонова.

Сигналът

Миналата година мъж предлага на хора, живеещи в столичния квартал “Редута” да продадат своя етаж от къщата. Те обаче отказват. Месеци по-късно там се настанява голяма ромска фамилия, която троши прозорци и превръща мястото в катун. И така от април до края на юни хората живеят в непрекъснат страх и шум. Самите роми нееднократно им казват, че трябва да освободят къщата. Нещо повече – лично собственикът е заснет да им носи подарък в двора – явно за добре свършената работа. Негов представител пък е заснет да се хвали по телефона колко добра работа вършат ромите с мисията да принудят хората да продадат своята част от къщата. Институциите не отговарят на сигналите, подадени от потръпевшите, затова те се обръщат към нас.

Хора, отказали да продадат имота си, с месеци търпяха тормоз от съседи (РЕПОРТАЖ)

Позицията на Александър Василев – собственик на първия етаж

Потърсихме собственика на първия етаж от къщата 2 седмици след срещата си с потърпевшите. Той твърди, че не е знаел за ромите и че щом е разбрал, е направил така, че те да напуснат. Това дори му коствало много усилия – 5 пъти им казвал, че трябва да си намерят друго място за живеене. По думите му те не живеят там от 2 месеца – нищо, че ние ги видяхме лично 2 седмици преди разговора си с него. Toй лично също твърди, че е подавал сигнали и е писал обяснения в полицията по случая. Василев пое ангажимент да НЕ допуска хора да се самонастаняват в имота му и да тормозят съседите. Внимателно ще следим дали ще спази това свое обещание.

Междувременно действително ромите са освободили първия етаж от къщата. Дали това обаче ще остане така, ще проверим.

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Хора, отказали да продадат имота си, с месеци търпяха тормоз от съседи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Много съм умен!

    22 Юли 2023

    Смешно е да твърдите, че не всеки е добре информиран със скъпите меса по света и у нас.. в държавата в която всеки претендира, че знае всичко! Нима и вие тази сутрин сте станали бодри и с усмивка.. и си казваш Ей вижте ме аз съм свеж , като буца лед и знам всичко за храната която ям.. А което не пък го разпознавам после в офиса!

Покажи всички Скрий

Реакции