<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хора, отказал...

Какво се случва, когато не четеш менюто (видео)

18 Юли 2023
0 49753

Facebook потребителят Jivei Jivei предостави на последователите си 20-минутен лайв, в който най-големият проблем на света е една сметка в ресторант.

Г-н „живеещият“ се намира в известен ресторант на крайбрежната линия в град Варна. Оказва се, че поръчвайки три пържоли той плаща 490 лева и не е съгласен с цената, тъй като са маркирани 14 порции, което се вижда в касовата бележка. Решихме да се гмурнем в сагата, за да разберем кой крив и кой прав и се оказва, че в менюто на ресторанта е упомената цена за 100 грама – тоест разбираме защо се налагат 14 маркирания.

Какво се случва, когато не четеш менюто (видео)

Мийм на деня: Когато помолиш баща ти да те снима (видео)

Въпреки всичко под видеото валят коментари, които за пореден път доказват основен проблем на българина – той не може да е виновен, той няма как да е недочел, недоразбрал, той винаги страда, жертва е и е готов да си търси правата, които всъщност са погазени от собственото му невежество.
Едно заведение за хранене се издържа от надценката, която поставя на предложенията от менюто си, а менюто е там, за да не бъде надценката тайна. Когато всичко е написано и ти вади очите – единственият виновен си ти ако направиш избор, който не отговаря на стандарта или желанията ти.
Гледайте и споделете в коментарите какво мислите за случката!

Какво се случва, когато не четеш менюто (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Демир

    23 Юли 2023

    Не е сценарий, на човека му стана много неудобно и скъпо но въпреки това си плати. Тази сума няма да му навреди, но е човек който си прави сметката и разбира че 500 лв за 3 стека е много. Не един или два пъти казва "Какво стана, ние какво месо ядохме.Ние едно теле ли изядохме" Да , цената е показана че е 35лв на 100гр. , но то изглежда като информация че ПОРЦИЯТА ще включва 100гр стек и ще струва 35лв. Не съм човек който ходи много по такива заведения и аз така го бих разбрал. Клиента как ще знае колко грама стек му е сервирано? Клиента получава ли предварителна информация преди стека да е сготвен или да си носи кантар за да мери преди да го консумира и да си изчисли крайната цена? Не знае колко тежи и колко ще струва в началото , НО НАКРАЯ трябва да плаща цената в грамове. За мен това меню е ПОДВЕЖДАЩО и с вратичка за измама на клиентите в полза на заведението. Щом гр'те на всеки един стек са различни трябва да се дава ДОПЪЛНИТЕЛНА информация в менюто че стейка в ЕДНА ПОРЦИЯ варира от 100-500гр = 35-175лв. Какво доказателство има клиента колко е тежало консумирания стек от него ? Ако е било 250гр , в сметката на клиента може да се надпише 350гр:съвсем лесно. Търсачката в Google показва че много изискани и скъпи заведения в Европа предлагат стейк от 12oz грубо 350гр. На видеото в сметката 1400гр е много месо за трима. !!! АКО намеренията на заведенията са ДОБРИ , допълнителна информация трябва да се добави в менюто

Покажи всички Скрий

Реакции