<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190303" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обява за рабо...

Европрокуратурата разследва търговия с луксозни автомобили у нас

20 Юли 2023
0 217

Европрокуратурата разследва търговия с луксозни автомобили у нас и във Франция, съобщи “Дневник”. Разследването е довело до обиски на няколко места във вторник и сряда, се посочва в съобщение на EPPO.

Предполагаемата престъпна група действа в няколко държави от ЕС. Смята се, че е извършвала пране на пари от престъпна дейност чрез търговия с луксозни коли, без да плаща ДДС. Проверяват се фактурите за покупко-продажба на над 200 луксозни автомобила, открити при обиските.

Европрокуратурата разследва търговия с луксозни автомобили у нас

Дейностите датират от 2018 г. и са довели до щети на бюджета на ЕС, които се оценяват на най-малко 11 милиона евро. Извършени са обиски в София, Варна и Виноград. По време на разследването са иззети 73 хил. евро в брой, както и злато и чуждестранна валута.

Акция в София и Перник: Иззеха седем луксозни коли клонинги

Във Франция вече са извършени претърсвания от офиса на Европейската прокуратура в Париж през юни с подкрепата на Службата за финансови съдебни разследвания.

Разследването е осъществено с подкрепата на Националната следствена служба и Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

Европрокуратурата разследва търговия с луксозни автомобили у нас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции