<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190334" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Български по...

ЕС отново удължи санкциите срещу Русия

20 Юли 2023
0 174

ЕС отново удължи санкциите срещу Русия, предаде “Дневник”. Новият срок е до 31 януари 2024 г., се посочва в днешно съобщения. Ограничителните мерки са насочени към конкретни сектори на икономиката на Руската федерация.

В него се припомня още, че тези санкции са въведени за първи път през 2014 г. в отговор на действията на Русия, Тя се опитва да дестабилизиращи положението в Украйна. Мерките бяха значително разширени от февруари 2022 г. насам. Това беше реакция на непровокираната и необоснована военна агресия на Русия срещу Украйна.

ЕС отново удължи санкциите срещу Русия
Снимка: iStock

Роман Абрамович ще съди ЕС заради наложените му санкции

Санкциите към момента се състоят от широк спектър от секторни мерки, включително ограничения по отношение на търговията, финансите, технологиите и изделията с двойна употреба, промишлеността, транспорта и луксозните стоки.

От 24 февруари 2022 г. насам ЕС прие 11 пакета от санкции.

ЕС изтъква отново, че решително осъжда агресивната война на Русия срещу Украйна. Тя представлява явно нарушение на Устава на ООН. Съюзът припомня още непоколебимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници и неотменимото ѝ право на самоотбрана срещу руската агресия.

Съюзът ще продължи да предоставя солидна финансова, икономическа, хуманитарна, военна и дипломатическа подкрепа на Украйна. Както и на нейния народ – толкова дълго, колкото е необходимо.

ЕС отново удължи санкциите срещу Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции