<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190398" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутат от "В...

Кои ядат по-евтино в парламента – българските или румънските депутати?

21 Юли 2023
0 209

Кои ядат по-евтино в парламента – българските или румънските депутати?

Румънските депутати искат да плащат 20 леи (7.91 лв.) за обяд в парламента. И да се хранят в столова с мраморен под и порцеланов сервиз. Това съобщава сайтът Realitatea. Той се позовава на данни, публикувани в Електронната система за обществени поръчки (SEAP). Тези данни са свързани със стартирането на търг за отдаването на бюфетите и столовата в парламента на концесия.

“Господарите” инспектират пренареждането на жълтите павета в София (РЕПОРТАЖ)

Кои ядат по-евтино в парламента - българските или румънските депутати?

Народните представители на северната ни съседка настояват две ястия с десерт да струват между 20 и 24 леи (7.91 лв. и 9.49 лв.). Депутатите желаят още разнообразно и вегетарианско меню. Нямат желание то да се повтарят повече от два пъти седмично, а също и за богат асортимент от безалкохолни напитки.

А какви са цените в българския парламент?

През ноември миналата година икономистът Любослав Костов публикува в профила си във Фейсбук целия асортимент на парламентарния стол за 11 ноември 2022 г. Няколко часа по-късно постът беше изтрит в профила на Костов. Но преди това той беше споделен от много други потребители на социалната мрежа.

От приложеното меню стана ясно, че супата топчета в парламента струва 1.44 лв. Порция таратор 1.37 лв., свинска пържола с топено сирене и гъби струва 3.64 лева. Филийка хляб струва 11 стотинки, а салата от червено цвекло – 0.88 лева.

За десерт народните представители и служителите в Народното събрание освен френска селска торта за 3.58 лв. могат да си поръчат и мляко с ориз, което струва 0.77 лева.

Източник: Money

Кои ядат по-евтино в парламента – българските или румънските депутати?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции