<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190469" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Драмата в Нар...

Депутатите решиха кога започва процедурата по избор на членове на ВСС

21 Юли 2023
0 162

Депутатите решиха кога започва процедурата по избор на членове на ВСС. Toва ще се случи до 6 месеца.

На второ четене днес народните представители гласуваха промени в Закона за съдебната власт. В срок от половин година от влизането в сила на този закон, парламентът и органите на съдебната власт започват процедура за нов избор на членове на ВСС.

Колосални заплати във Висшия съдебен съвет

Депутатите решиха кога започва процедурата по избор на членове на ВСС

Днес станаха ясни и други поправки в съдебния закон.

Назначените съдии за прокурор за разследване на престъпления, извършени от главния прокурор, участват в общото събрание на прокурорите. Всички висящи и неприключили с акт за встъпване процедури по избор на членове на ВСС се прекратяват, предаде Дарик.

С новите поправки се прецизира начинът за извършване на подбор на съдията, който да изпълнява функциите на прокурор за разследване на престъпления на главния прокурор.

Ще бъде създаден и списък от съдии, изразили желание да бъдат прокурори, които да разследват обвинител №1.

А системата за случайно разпределение на делата, свързани с разследването на главния прокурор, ще става със специален модул в единната система. Вече няма да се използва предишният модул, с който вече е изтеглен първият съдия, разследващ главния прокурор.

Депутатите решиха кога започва процедурата по избор на членове на ВСС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции