<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190501" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дете с междун...

Почина легендарният певец Тони Бенет

21 Юли 2023
0 215

Почина легендарният певец Тони Бенет. Американският поп и джаз изпълнител, любим на мнозина със своята кариера от близо седем десетилетия, почина на 96 години.

Новината съобщи неговият публицист в петък, цитиран от The Guardian.

Почина легендарният певец Тони Бенет

На 100-годишна възраст почина Анжел Вагенщайн

Бенет беше може би най-известен със своята знакова песен от 1962 г. I Left My Heart in San Francisco, както с удивителното завръщане в музиката през 80-те и 90-те години, което му осигури огромна популярност до дълбока старост.

Той е спечелил 19 награди “Грами”, включително за цялостно творчество през 2001 г., и е продал повече от 50 милиона албума по целия свят.

През 2020 г. бе съобщено, че е бил диагностициран с Алцхаймер през 2016 г. Той написа в Twitter: „Животът е дар – дори и с Алцхаймер.“

Тогава стана ясно, че макар когнитивната му функция да е нарушена, той все още може да пее цяла гама от репертоара си.

Легендарният изпълнител е роден с името Антъни Доминик Бенедето през 1926 г. в семейството на италиански имигранти. Той е израснал в бедност в Куинс, Ню Йорк. Баща му умира, когато той е на 10 години, а по това време талантливото дете вече пее професионално.

Като тийнейджър той работи като пеещ сервитьор, печелейки пари за семейството си, преди да се запише да учи музика и рисуване в School of Industrial Art в Ню Йорк.

Видео: YouTube – Tony Bennett

Заглавна снимка: National Italian American gala Wash. D.C. © copyright John Mathew Smith 2001

Почина легендарният певец Тони Бенет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции