<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190744" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новостроящ с...

Отново десетки колчета в Кресненското дефиле са унищожени

24 Юли 2023
0 298

Отново десетки колчета в Кресненското дефиле са унищожени. Те биват периодично подменяни, но липсата им може да доведе до инциденти.

Невероятно, но факт: 1 година без жертви в Кресненското дефиле (видео)

Едно от най-натоварените и опасни трасета през лятото е пътят към Гърция, който преминава през Кресненското дефиле. Участъкът е изключително опасен заради двулентовия си път, в който изпреварването е забранено. Въпреки това през годините сме наблюдавали стотици случаи на катастрофи със загинали хора точно там. От една година обаче няма нито едно произшествие в Кресненското дефиле. Положителният ефект се дължи на колчетата, които АПИ постави, за да ограничи изпреварването в участъка, пише СЕГА.

Днес обаче над 70 от поставените физически разделители са изпочупени. Според инструктори това може да подлъже по-неопитни шофьори да предприемат изпреварване. Експерти твърдят, че не вандалски прояви са причината за изпочупените колчета, по-скоро лентите за движение са тесни. При преминаване на по-високогабаритни превозни средства колчетата биват събаряни.

Отново десетки колчета в Кресненското дефиле са унищожени
снимка: АПИ

“Според мен са случайно счупени тези колчета, не вярвам някой да е недоволен, може би в началото имаше някаква степен недоволство от поставяне на тези колчета, но мисля, че всички видяхме, че тази идея работи и е много ефективна”, казва Емил Христов, автоинструктор.

От Агенция “Пътна инфраструктура” отговориха, че подмяна на счупените колчета предстои през месец август. Следващият етап от изпълнението на мерките за безопасност в дефилето предвижда поставяне на постоянно видеонаблюдение по цялата отсечка, с цел повишаване на дисциплината на шофьорите.

Отново десетки колчета в Кресненското дефиле са унищожени

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции