<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190770" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Затварят бол...

8-годишно българче разби конкуренцията на международно състезание по танци (снимка и видео)

24 Юли 2023
0 281

8-годишно българче разби конкуренцията на международно състезание по танци. Видеото, което гледате, не е от самото състезание, но демонстрира таланта на Магдалена Златева.

Разказ от първо лице от Одеса: Не пожелавам на никого да види това, което видях (РЕПОРТАЖ)

8-годишно българче разби конкуренцията на международно състезание по танци (снимка и видео)

Детето е изключително пластично и е направило на пух и прах другите претенденти в Испания. Става дума за финалите на едно от най-големите танцови състезания – Global Dance Open.

В град Авила (Испания) участие взели 1500 деца от 35 държави, преминали през регионалните квалификации.

Топ

“Най-големият успех за Магдалена беше, че стана победител в състезанието по импровизация. Победителят е само един, няма второ и трето място. За това състезание 8-годишната Маги беше разпределена във възрастовата група 7-13-годишни, при 23 заявени участници в стил “Съвременен танц”, пишат от фондацията на Димитър Бербатов на своя сайт.

В тази категория няма предварително подготвена хореография. Всички деца се нареждат на сцената и всяко от тях танцува по 1 минута на музика, която чува в момента за първи път.

Оценява се музикалността и спонтанността на танцьора.

Още успехи

В последния ден от състезанието Маги се класира на първо място и в стил “Лирикъл” – с танца “The Key to Happiness”. С хореограф и преподавател по съвременен танц Бетина Димитрова.

В стиловете “Класически балет” и “Характерен танц”, на възпитаничката на НУИ “Добри Христов” с балетен педагог Цветалина Нахабедян журито присъди трето място – с оценки 94.6 точки за “Вариация на Лиза” от балета “Зле опазеното момиче”, и 85 точки за “Испански танц” по хореография на Цветалина Нахабедян.

Магдалена Златева е горд член на Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация “Димитър Бербатов”. Финалист за Голямата награда за 2022 г.

8-годишно българче разби конкуренцията на международно състезание по танци (снимка и видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции