<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=191876" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Масови проте...

Украински катери атакуват руски кораби

01 Август 2023
0 510

Три безекипажни катери отново са атакували руските патрулни кораби “Сергей Котов” и “Василий Биков”, съобщава “СЕГА”.

Това се е случило на 340 км югозападно от Севастопол. Руското министерство на отбраната твърди, че всички катери са унищожени, а корабите “изпълняват поставените задачи“.

Миналата седмица “Сергей Котов” бе подложен на аналогична атака, и то в същия район. Според Британското разузнаване той участва в блокадата на черноморските пристанища на Украйна.

Русия съобщава за атака с дронове над няколко сгради в Москва (видео)

Миналата седмица CNN показа репортаж за украински морски дрон, който може да измине 800 км. и да носи до 300 кг. взрив. Журналистите получиха достъп до тайна база на украинските военноморски сили, където военните тестват дроновете. Източници на телевизията потвърдиха, че морските дронове са участвали поне в две от атаките – на Кримския мост през юли и на пристанището в Севастопол през октомври миналата година.

Украински катери атакуват руски кораби
морския дрон

В отговор от руска страна са поставили специални заграждения около Кримския пост за защита от атаки с въпросните дронове. По време на една от атаките, машините достигат безпроблемно до опорите на моста, което провокира монтирането на съоръжения и в пристанището в Севастопол.

Украински катери атакуват руски кораби

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции