<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=191984" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев наложи ...

Лукашенко се подигра на Варшава заради „Вагнер” (видео)

01 Август 2023
0 213

Лукашенко се подигра на Варшава заради „Вагнер”. Президентът на Беларус Александър Лукашенко отправи подигравки към Варшава заради присъствието на руски наемници в близост до границата на Полша, която е член на НАТО. Президентът на Беларус заяви, че Полша трябва да му благодари, че държи бойците под контрол, защото иначе, те щели „да се промъкнат и да разбият Жешов и Варшава”, информира NOVA.

Полша мобилизира 1000 войници в района заради придвижването на „Вагнер”. Бойци от военната компания, които през юни вдигнаха бунт в Русия, се преместиха в Беларус, където обучават армията на страната.

Лукашенко се подигра на Варшава заради „Вагнер” (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

„Случайно онзи ден чух, че Полша се е побъркала, че уж някаква бойна единица от 100 души се движи натам. Никакви части на ЧВК „Вагнер” не са се премествали. Ако са го направили, то е само, за да предадат боен опит на бригадите, които са дислоцирани в Брест и Гродно”, посочи Лукашенко.

Пригожин се е прибрал в Русия, разкри Лукашенко

Междувременно стана ясно, че Полша ще увеличи броя на войските на границата си с Беларус. Два хеликоптера от Беларус нарушиха въздушното пространство на Полша във вторник. Това се казва в изявление на министерството на отбраната във Варшава, предаде БТА.

Според изявлението НАТО е информирано за инцидента.

Лукашенко се подигра на Варшава заради „Вагнер”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции