<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков: Предл...

Персоналът на детска градина в Берковица не забелязал, че деца са избягали (видео)

02 Август 2023
0 256

Персоналът на детска градина в Берковица не забелязал, че деца са избягали. За нелепия случай разказва bTV.

Инцидентът е от понеделник преди обяд. Момиченца на 4 и 6 години напуснали незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца. Това обясниха от ръководството на заведението.

„Учителката е била навън с децата и не е забелязала. Те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“,. Това коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ “Малина”.

Деца от ясла в Сливен стоят навън при опасни горещини (видео)

Родител установил, че раницата на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал и започнало издирване. Часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, малките бегълци са открити невредими, докато се разхождали из града.

Персоналът на детска градина в Берковица не забелязал, че деца са избягали (видео)

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина. С отговорността, която трябва да поемат. Това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“. Това коментира Димитранка Каменова, кмет на Берковица.

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види. Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай“, допълни Илонка Славкова.

Родителите на децата са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Персоналът на детска градина в Берковица не забелязал, че деца са избягали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции