<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: The Guardian: Масов...

Случилото се в Стара Загора провокира вълна от доброта за пострадалото момиче

02 Август 2023
0 280

Случилото се в Стара Загора провокира вълна от доброта за пострадалото момиче. Дебора бе нарязана с макетно ножче по ръцете, краката и гърдите. Носът ѝ е счупен, а косата ѝ е обръсната с машинка. Младата жена е спасена, но са и направени 400 шева. Пластичният хирург от Бургас д-р Любомир Калудов е готов да поеме за своя сметка лечението на пострадалото момиче. Д-р Калудов е с над 30-годишен стаж и в момента работи в частна болница в морския град.

Пластичен хирург съм с на 30 години практика. Предлагам лечение на момичето /за моя сметка/ в Бургас, болница “Лайф Хоспитал”. Пишете в сайта на болницата или се свържете с мен на тел. 056******“, написа той в социалните мрежи.

Случилото се в Стара Загора провокира вълна от доброта за пострадалото момиче
Снимка: скрийншот/Facebook

Правя го, защото съм лекар и съм християнин“, коментира докторът пред БНР Бургас.

Ателие за перуки подготви подарък за Дебора естествена перука, копие на личната ѝ коса, изгубена по насилствен начин.

Само няколко часа, след като ателието обяви за подаръка си, перуката е изпратена и в сряда сутринта ще бъде при нея. „Това беше истинска изненада за нея и всички много се зарадваха и развълнуваха“, пишат в пост създателите.

“Стара Загора е местопрестъпление”: какво (не) се знае за случая с обезобразеното момиче

Оказва се, че младото момиче има изключително приятен и фин глас. В социалните мрежи бе разпространено видео с акапелно изпълнение на Дебора, но по ирония на съдбата тя е избрала тъжна песен.

Музикална продуцентска къща  DEEP ZONE Project  е готова да подаде ръка на 18-годишното момиче и да запише безвъзмездно нейни песни в професионално музикално звукозаписно студио.

Сега разбираме, че Дебора пее прекрасно ! Ако този пост достигне до нея (или до нейни близки), изразяваме готовност и пълно съдействие да запишем безвъзмездно, нейни песни в професионално музикално звукозаписно студио. Ще поемем целия процес от А до Я, стига тя да пожелае да тръгне по тази пътека, след това което е преживяла.

„Едно хубаво нещо в музиката, когато те удари, не чувстваш болка”.

Боб Марли“, се посочва в публикацията на DEEP ZONE Project.

Предложение е достигнало до майката на Дебора, обясняват от компанията. И допълват: „Оставаме на разположение, безсрочно, до момента в който тя реши да поеме по тази пътека. Знаем, че има много други подобни случаи, и дано тези дяволски зверства да престанат!“.

От футболния Берое ще инициират кампания за набиране на финансови средства.

Целта им ще бъдат да подпомогнат 18-годишното момиче. Десет процента от печалбата от продадени билети за следващия домакински мач срещу Крумовград ще бъдат дарени на пострадалото момиче, става ясно от публикацията на клуба.

Ето какво гласи позицията на Берое:

Ние от Берое вярваме, че насилието няма място сред българското общество. Осъждаме остро всяка една проява на насилие и не можем да толерираме подобно поведение.

Преди няколко дни „на светло“ излезе случай, който разтърси цяла България. 18-годишно момиче беше малтретирано, нарязано с макетно ножче, беше и счупен носа, а косата й – остригана.

Берое е символ на Стара Загора и се грижи в нашите съграждани да се възпитават идеалите на спорта, честността и взаимопомощта.

Затова Берое реши да инициира кампания, с която да помогне на пострадалото момиче!

Десет процента от печалбата от продадени билети за следващия ни домакински мач срещу Крумовград ще бъдат дарени на пострадалото момиче!

За да може кампанията ни да бъде успешна, се нуждаем и от Вашата помощ – нашите фенове и съграждани!

Елате на стадиона, подкрепете Берое, а Берое в бъдеще ще подкрепя Вас, като продължи да бъде стожер на вековните ценности, които сме изградили!

Само заедно можем да се справяме с трудностите и неправдите!“.

Изпращайте ни и вашите идеи в подкрепа на Дебора!

Случилото се в Стара Загора провокира вълна от доброта за пострадалото момиче

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции