<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж нахлу в д...

Адвокат разкрива данни за масов тормоз над жени в системата на МВР (видео)

03 Август 2023
0 674

В България изглежда, че насилието над жени е институционализирано. Aдвокат Галентин Грозев разкрива данни за масов тормоз над жени в системата на МВР, показва NOVA.

В МВР има три групи служителки, които стават обект на институционално насилие, което приравнявам с домашното насилие. Институционалното насилие не ползва макетно ножче, ползва химикалка, но психичните резултати са абсолютно същите. Говоря за насилие, оказвано от определени служители на ръководни длъжности. Не от всички, а от определени ръководители. Това става с мълчаливото съгласие и бездействие на останалите служители, които не правят нищо, за да възпрат тези хора. Включително, когато сигналът е подаден до министърът на вътрешните работи.”, говори адвокатът.

Отвлечена, бита и малтретирана жена се оплака, че делото ѝ не влиза в съда вече година (видео)

Адвокат разкрива данни за масов тормоз над жени в системата на МВР (видео)
адвокат Валентин Грозев

Какво се случва

Грозев разяснява, че първо става въпрос за най-нископоставените жени в деловодствата.

Служителки, които са така наречените “бушони”. Когато стане нещо лошо върху тях се изсипва цялата административна и дисциплинарна сила на МВР. Включително се стига и до уволнение, за да могат да се предпазят по-висшестоящи ръководни кадри.”

След това става въпрос за служителки с дългогодишен стаж, които имат възможността да отстояват професионалната си позиция.

Но това не се харесва на някой новопристигнал ръководен служител, както има подобен казус в Сливен. Новопристигнал на ръководна позиция не се разбира с колежката, създаде спрямо нея атмосфера на непоносимост. Тя се оплаква, включително до министъра. Резултатът беше, че в момента срещу нея тече дисциплинарно производство за уволнение.“, разкрива Грозев.

По думите му най-неприятни и грозни са случаите, свързани с третата група служителки.

“Това е проклятието да си хубава служителка в МВР. Определени ръководители приемат, че тези служителки явно са им крепостни селянки, които трябва да са им в угода, включително и извън професионално. Когато тези служителки съвсем естествено отрежат претенциите на такива ръководители започва невероятен тормоз срещу тях.” допълва адвокат Грозев.

Адвокат разкрива данни за масов тормоз над жени в системата на МВР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции