<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192527" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасност на п...

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация (РЕПОРТАЖ)

04 Август 2023
0 14117

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация, която я спъва да участва в състезания в България и чужбина. Става въпрос за младата ни надежда Десислава Лазарова, която е натрупала повече от 250 медала през годините. Тя се занимава с колоездене, лека атлетика и плуване и многократно е носила поводи за гордост на България. Уви, сега тя и семейството ѝ се сблъскват със сериозни предизвикателства. Какви са те? Чуйте в репортажа на Виктория Симеонова!

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация (РЕПОРТАЖ)

Проблемите за Деси започват след смяната на ръководството на Българската асоциация по триатлон в началото на тази година. Тогава тя получава отказ да бъде финансирано участието ѝ в световното първенство по триатлон в Ибиса. Семейството покрива всички разходи и така Деси успява да се класира на престижната 6-та позиция в надпреварата. След това обаче български магазин за спортни екипи решава да използва снимката ѝ за реклама и я поздравява в социалните мрежи за постижението. Разочарована от липсата на финансиране за нея обаче Десислава пише коментар, в който пита защо се използва нейна снимка. И обяснява, че не се чувства подкрепена от въпросния бранд, нито от БАТ, които не я финансират. Това разгневява президентът на асоциацията Драгомир Бояджиев, който изглежда стои и зад въпросния магазин.

Следва нов шамар на 15-годишната шампионка. Тя не е допусната до участие в държавната купа в Бяла в началото на юли. Причината – картотекирана е в украински отбор, след като семейството решава, че в него ще получи по-добра подготовка. Въпреки че всички украински състезатели са допуснати до надпреварата, Деси е дисквалифицирана.

Как председателят на Асоциацията по триатлон ще отговори на този сигнал и ще може ли Деси да получи подкрепа, за да продължи развитието си, очаквайте скоро на gospodari.com.

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Разбирачи

    07 Август 2023

    Интересното е, че всички които пишете тук доста разбирате от този спорт. Дори в детайли

Покажи всички Скрий

Реакции