<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уволниха мат...

Обезобразилият Дебора с нови обвинения за закана за убийство (видео)

04 Август 2023
0 351

Обезобразилият Дебора с нови обвинения за закана за убийство. Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо 26-годишния Георги по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Дебора. Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели. Това съобщиха от Прокуратурата.

В периода от началото на месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. в условията на продължавано престъпление заканил с убийство Дебора. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

Обезобразилият Дебора с нови обвинения за закана за убийство (видео)
Снимка: БТА

До момента бе установено, че Георги е отправял заплахи по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г. За което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Георги отправил заплахи към Дебора лично и чрез мобилно приложение още четири пъти. Повдигнато му е допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Георги се е заканил с убийство на момичето общо шест пъти.

Дебора даде показания, повдигнати са нови обвинения на Георги Николаев

Към настоящия момент Николаев е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство. За закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда, уточняват от прокуратурата.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че именно Георги Николаев е извършител на деянията.

Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия. Срад тях разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал.

„В резултат на активните разследвания по двете досъдебни производства, имаме категорични доказателства, че обвиняемият Георги е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения”, каза районният прокурор Таня Димитрова.

Обезобразилият Дебора с нови обвинения за закана за убийство (видео)

Назначена е петорна експертиза. Направен е допълнителен разпит на пострадалото лице. Той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените закани, каза още прокурор Димитрова.

Според защитата на Георги Николаев не са им представени никакви доказателства за отправените заплахи.

Обезобразилият Дебора с нови обвинения за закана за убийство

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции