<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192652" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Този юли е би...

Снежна градушка в Германия през август (видео)

05 Август 2023
0 764

Снежна градушка в Германия през август. След местна буря град Ройтлинген в Баден-Вюртемберг е побелял от градушка. Гледката предизвиква зимни усещания насред разгара на лятото, информира Darik.

В петък следобед гръмотевична буря от втора степен покрива центъра на град Ройтлинген в Баден-Вюртемберг с 30-сантиметрова градушка. На пръв поглед изглежда, че улиците са покрити с дебел слой сняг, пише Süddeutsche Zeitung.

За кратък момент хората се опасяваха от мегабуря като тази, която опустоши големи части от областта преди около десет години, допълва Reutlinger General-Anzeiger. Но след около четвърт час всичко се е изяснило. Техническите служби действително пристигнали със снегорини, за да разчистят пътищата.

Времето се побърка – в Испания заваля сняг (видео)

“Според метеорологичните данни бурята е възникнала около 16,15 ч. и е била локална. Листата и градушката запушили канализацията за минути и водата се изсипала в подземни гаражи, мазета и жилищни сгради”, съобщават местните власти.

Снежна градушка в Германия през август (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции