<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор Димит...

Денков не е против 3 март и е ЗА промяна в законите срещу насилието (видео)

07 Август 2023
0 765

Денков не е против 3 март и е ЗА промяна в законите срещу насилието. Той отново отговаряше на въпроси във Facebook страницата на Министерски съвет на България и “Властта говори открито”. Това е платформа, която Министерски съвет създаде, за да могат гражданите да задават на живо въпроси и да чуят техните отговори.

Премиерът Денков изобличи съмнителни сделки на служебното правителство (видео)

Над един час и половина премиерът на България отговаряше на въпроси от граждани. Темите, които бяха разисквани бяха разнообразни, интересни и важни. Денков успя да поговори за НАТО, 24 май, за бюджета, за образованието и необходимостта учебниците да се променят, за модернизирането на БДЖ и още.

Дали България може да бъде нападната от Русия, премиерът Денков заяви, че “Русия няма да си помисли да нападне държава-член на НАТО, камоли да го направи.”

3 март като национален празник

“Аз не съм против 3 март. Нека да напомня все пак, че България се е появила и българите са оцелели през турското робство именно заради словото. Има с какво да се гордеем там и ако погледнем историята, има с какво да се гордеем и защо 24 май да бъде национален празник.” И подчерта, че няма против 3 март да продължава да се празнува, но според него трябва “Да покажем, че има и друго, което ни обединява – културата, езика, словото.”

За промяна в заплатите

Премиерът Денков ясно заяви, че работата по бюджет 2024 започва от този понеделник. Като тази работа ще върви в ускорени темпове и до края на октомври трябва да се посочи бюджетът. “Една от задачите е да направим преглед къде заплатите са много ниски.”, заяви той.

За образованието и задържането на младите хора в България

“Миналата година в редовното правителство на Кирил Петков ние инициирахме такава кампания за финансирането на младежи в чужбина с идеята да се върнат за поне 3 години в България. Имаше подкрепа, но когато влезе в НС имаше блокиране. Аз намирам идеята за много добра, защото помага на младежите.”, заяви Денков.

Според него младите ще бъдат стимулирани да останат заради чудесната природа. А професионалната реализация е това, което искат. “Тук е ролята на работодателите. Една от важните задачи е как да привлечем добри компании. Работим как да подобрим страната за повече инвеститори. Младите хора се интересуват да имат добра среда.”, отговори той.

На въпроса кога ще се промени съдържанието на учебниците Денков заяви, че действително проблема с учебниците е огромен. Но първо трябва да се променят учебните програми и след това начинът на писане на учебниците. “Учебниците трябва да се насочат към това да създават умения. да се научат да мислят, как да анализират, как да се съберат с другите и да направят нещо.”, заяви премиера.

За промяна в МВР

“Изключително важно е да се даде знак към служителите, че много по-проактивно трябва да започнат да работят с хората по места. Това е тяхната работа. Повишението на заплатите върви с очакванията към тях, че това ще се промени. Очаквам много по-активна позиция от всички на терен и който не се справя с това, ще трябва да си търси друга работа.”, заяви Денков.

Кога ще имаме медицински хеликоптер?

“Това, което имаме като график, е през месец декември да дойде първият такъв хеликоптер. Успоредно върви обучението на медицинските работници. Подготовката на оперативните бази. Всичко това в момента се задвижва успоредно, така че през януари трябва първият да започне да изпълнява. Следващите идват на 6 месеца.”, отговори Денков.

Като за финал – ще бъде ли подадена оставка?

На последния въпрос от потребител – “Кога ще си подадете оставката?”, Николай Денков отговори, че “ако нещата тръгнат накриво, ако се види, че не можем да си изпълним управленската програма, то ще стане факт”.

Денков не е против 3 март и е ЗА промяна в законите срещу насилието (видео)
снимка: Facebook/ Министерски съвет

Денков не е против 3 март и е ЗА промяна в законите срещу насилието

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции