<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192952" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест срещ...

ГЕРБ поиска две оставки от Вежди Рашидов след скандалното изказване

07 Август 2023
0 370

ГЕРБ поиска две оставки от Вежди Рашидов след скандалното изказване.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС призова Вежди Рашидов да подаде оставката си като председател на Комисията по култура и медии в НС и от ръководните органи на партия ГЕРБ, пише бТВ.

Протест срещу насилието срещу жени, докато депутатите се забавляват на заседание (РЕПОРТАЖ)

ГЕРБ поиска две оставки от Вежди Рашидов след скандалното изказване

Извънредно тази вечер парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се събере. Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на Вежди Рашидов.

“Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия”, допълват от коалицията.

По-рано днес депутатът използва нецензурни думи срещу жертвите на домашно насилие в разговор със зам.-председателите на парламента Никола Минчев и Росица Кирова.

„Има и сега закони. Какво чешеме езици. Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, заяви Рашидов.

По-късно в позицията на Вежди Рашидов, изпратена до медиите, той казва:

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, посочва Рашидов.

ГЕРБ поиска две оставки от Вежди Рашидов след скандалното изказване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции